Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Am selectat mai jos cele mai dese întrebări pe care le primim de la turiști nostri din dorinta de a vă oferi cat mai multe informații înainte de a vă alege excursia. Dacă aveți alte întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați.

Capacitatea bărcilor este de maxim 12 locuri (11 turiști + 1 conducator).

Pentru fiecare copil însoțit de 1 adult din prețul întreg se achită:

  • Vârstă 0 – 2 ani: gratuit
  • Vârstă 3 – 6 ani: 25%
  • Vârstă 7 – 11 ani: 50%
  • Vârstă 11 – 14 ani: 75%

Tariful excursiei include câte un loc în barca pentru excursie, asistența turistică din partea conducătorului care este un foarte bun cunoscător al Deltei Dunării si 0,5l apă plată/persoană.
*Masa și plimbările în pădure se achită separat, direct la localnici în numerar (servicii oferite exclusiv de către aceștia).
*Plimbările la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră la Sulina sau la Sfântu Gheorghe se achită separate în ziua excursiei (sunt excursii care depind de vreme).

Plimbarea la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră se face cu aceeași ambarcațiune.

Atât Pădurea Letea cât și Pădurea Caraorman se află la o distanță considerabilă față de sat iar drumul se parcurge fie cu o mașina special modificată pentru drumurile acoperite cu nisip (capacitate pentru 15-20 de persoane) fie cu căruța (capacitate pentru aproximativ 10 persoane).
*Nu există acces pe apă până la păduri.

  • Toate ambarcațiunile noastre sunt acoperite, dar recomandăm persoanelor sensibile o șapcă, pălărie și ochelari de soare.
  • Pe timpul zilei nu sunt foarte mulți țânțari (stau în locurile umbroase) dar pe canalele înguste cu mult stuf pot fi deranjați de barca noastră așa că vă recomandăm să aveți la dumneavoastră un spray/cremă împotriva țânțarilor.
  • În satele Letea, Caraorman și Sfântu Gheorghe este nisip pe străzi/ulite, de aceea vă recomandăm încălțăminte corespunzătoare.

Meniu tradițional cu pește (felul 1, felul 2, apă și desert): Depinde de tipul de pește capturat de pescari (de obicei știucă, somn, crap și caras). Fie că este vorba de borș de pește, storceag, plachie, peste cu legume la cuptor sau peste prăjit, meniul include pâine, mămăligă și mujdei.


Meniu cu pui (felul 1, felul 2, apă și desert): Accesul către majoritatea satelor din Delta Dunării se poate face doar pe apă iar aprovizionarea este dificilă (de cele mai multe ori meniul include pulpă sau piept de pui).


Meniu vegetarian (salată de crudități, cartofi prăjiți): Nu este la fel de variat precum cel bazat pe pește sau pui dar cu siguranță veți fi încântați de aroma deosebită a cartofilor prăjiți pe focul de lemne și a salatelor făcute din legume proaspete.

Rezervarea se face pe baza achitării unui avans de 50 lei/persoană în contul societății urmând să achitați diferența în ziua plecării în excursie cash sau cu cardul.

Ambarcațiunile pe care le folosim sunt special concepute atât pentru transportul fluvial cât și pentru intrarea pe zona de lacuri și canale. Acestea au o lungime de 7,5 metri și o lățimea de 2,5 m și sunt acoperite și pot fi închise complet în caz de precipitații.

*Toate ambarcațiunile sunt dotate cu vesta de salvare iar fiecare pasager are obligația de a o purta pe tot parcursul excursiei pe apă.

Inițial fiecare se așează unde dorește iar dacă este necesar pentru a echilibra barca conducătorul va face unele mutări.

Bărcile nu sunt dotate cu toaletă dar traseele noastre sunt concepute în așa fel încât la interval de aproximativ 2 ore să facem câte un popas în locuri în care aveți acces la o toaletă. În timpul excursiei, în cazul unei urgențe putem face un popas scurt la coliba unor pescari (aceste așezări pescărești nu au dotări sau facilități moderne principala grijă fiind protejarea mediului înconjurător).

Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră o gustare/un mic pachețel (care să reziste o zi întreagă pe timpul verii). Vă puteți achiziționa gustări și din satele unde facem opriri.