Excursie Tulcea - Mila 23 - Letea

Obiective:

Zona de lacuri, zona de canale, Satul Mila 23 și Satul Letea

Traseu:

Portul Tulcea – Bratul Tulcea – Canalul 36 – Canalul Sireasa – Canalul Periteasca – Canalul Sontea – pe lângă Lacul Nebunu (strict protejat) – Cot Candura – pe lângă Lacul Baclanesti – Lacul Fortuna – Canalul Olguta – Satul Mila 23 (oprire pentru vizitarea satului și opțional masă tradițională). Vom continua traseul pe zona de canale și zona de lacuri: Canal Eracle – Lacul Trei Iezere – Lacul Bogdaproste – Lacul Mătita – Lacul Merhei – Satul Letea (oprire în Satul Letea, opțional safari în Pădurea Letea cu mașina sau căruța în funcție de disponibilitate și opțional prânz tradițional). Din Letea navigăm pe traseul de: Canalul Magearu – Dunarea Veche – Bratul Sulina pe lângă satele Crisan – Gorgova – Maliuc – Vulturu – Partizani – Port Tulcea

Durată:

6 – 7 ore | Prima plecare la ora 09:30

Tarife:

Tarif excursie

250 lei/persoană adultă sau copil peste 14 ani

*Pentru fiecare copil însoțit de 1 adult: 0 – 2 ani gratuit | 3 – 6 ani 25% | 7 – 11 ani 50% | 12 – 14 ani 75%

Tarif masă

Serviciu opțional (prânz oferit de localnici la un punct gastronomic local)

 • Meniu pește: 80 lei/persoană
 • Meniu pui: 50 lei/persoană
 • Meniu vegetarian: 50 lei/persoană
Pădurea Letea

Serviciu opțional (oferit de localnic /mașină sau căruță)

 • Plimbare cu mașina sau căruța până la Pădurea Letea: 30 lei/persoană + taxă pădure (Romsilva) 10 lei/persoană

Informații specifice traseu:

Traseul propus are o durată de 6-7 ore și are trei atracții de mare interes pentru turiștii care aleg să viziteze Delta Dunării, mai precis zona de lacuri și canale pe care putem întâlni o varietate mare de păsări și plante, apoi un prim popas în Satul Mila 23 iar de aici vom naviga spre Satul Letea, în apropierea căruia se află renumita Pădure Letea unde se adapostesc singurii cai sălbatici din România. Locul de îmbarcare pentru excursie este în Portul Tulcea, de unde vom naviga pe Canal 36, Canalul Sireasa, pe lângă zona strict protejată Lacul Nebunu, Lacul Fortuna până în Satul Mila 23. Ajunși în Mila 23, aflat chiar în inima Deltei Dunării, acasă la localnicii autorizați ca punct gastronomic local vă puteți bucura de o experiență culinară specifică zonei.

Din Satul Mila 23 continuăm plimbarea cu barca spre Satul Letea, navigând în funcție de cotele Dunării, pe Lacul Trei Iezere, Lacul Bogdaproste, Dunarea Veche, Canalul Magearu până în Sat Letea. În Satul Letea localnicii organizează excursii la Pădurea Letea. Această pădure se află la o distanță de câțiva kilometri de sat, de aceea localnicii pun la dispoziție căruțe sau mașini special adaptate pentru plimbare. Pădurea Letea, este o zonă strict protejată, o pădure crescută pe nisip unică în estul Europei (de aceea veți vedea o diferență față de pădurile montane, copacii nu sunt la fel de înalți deoarece solul nisipos nu le permite să se dezvolte mai mult).
Plimbarea în pădure durează aproximativ 20 de minute (mergem la pas până la dunele de nisip). Pe traseu veți putea întâlni caii sălbatici care de obicei stau în grupuri mari de la 10, 20 până la 100 de exemplare. În zilele cu temperaturi extrem de ridicate aceștia se ascund în pădure pentru a se feri de tăuni și pentru a se bucura de umbră.

Din Satul Letea ne întoarcem spre Portul Tulcea, însă pe un alt traseu. Vom merge către Satul Crisan apoi trecem pe lângă satele Gorgova – Maliuc – Vulturu – Partizani până în Port Tulcea

Informații suplimentare:

 • Cererea unei rezervări implică acceptarea termenelor și condițiilor noastre.
 • Vă rugăm să citiți cu atenție detaliile de mai jos sau să accesați rubrica noastră termene și condiții.
Tariful include:
 • Câte un loc in ambarcatiune
 • Pentru fiecare bilet achiziționat, fiecare persoană beneficiază de asistență turistică locală și de câte o sticlă de apă plată îmbuteliată (0,5l/persoană).
Tariful NU include:
 • Tariful excursiei NU include asigurări (asigurări de orice fel: de viață, de sănătate etc.).
Utile:
 • Punctul de îmbarcare se află în Portul Tulcea imediat după trecerea pe lângă barieră de la intrarea în incinta Tulco. Adresa oficială este Orașul Tulcea, Strada Grigore Antipa Nr. 10 (la intersecție cu Strada Independenței Nr. 1).
 • Pentru rezervare este necesar un avans de 100 lei/persoană (veți primi detaliile prin email) iar diferența se poate achita la sosirea în port.
 • Programul se ține cu minim 4 persoane adulte înscrise. Dacă grupul nu se formează veți fi notificat cu o zi înainte iar alternativele sunt reprogramarea (pentru un alt traseu sau pentru o altă zi) sau returnarea integrală a avansului.
 • Masa de prânz: Se rezervă la pontonul nostru înainte de a pleca în excursie (meniu cu pește, cu pui sau vegetarian). Plata pentru prânz se poate face doar în numerar direct către parteneri.
 • Preparatele tradiționale oferite de localnicii Deltei Dunării sunt în mod special din pește și vă recomandăm această experiență culinară unică (la cerere se poate oferi meniu cu pui sau vegetarian). Rezervarea pentru masă se face la punctul nostru de îmbarcare iar plata se face direct către gazde în numerar.
 • Plimbarea până la Pădurea Letea: Este optională iar la rezervare va rugam frumos sa ne transmiteti daca doriti si rezervarea locurilor pentru aceasta excursie. Plata pentru mașina de safari se poate face doar în numerar direct către parteneri.
 • Permisul de Acces în Delta Dunării (5 RON / pers.) este NOMINAL, OBLIGATORIU și NU este inclus în costul excursiei. Acesta se poate achiziționa online pe site-ul ARBDD (www.ddbra.ro) sau direct de la automatele aflate la ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării).


  *Click pe butonul „Descarcă PDF” și puteți descărca broșura cu lista de oferte pentru 2023. Documentul este în format PDF vă oferă posibilitatea să reveniți pe site-ul nostru la excursia dorită.